• Welcome to The Network People Support Forums. Please login or sign up.
September 25, 2021, 12:00:00 PM

Perl Transport error

Started by ddorsch, October 09, 2006, 08:24:02 PM

Previous topic - Next topic

ddorsch

Hi there!

We're trying to install NicTool on a V210 running Solaris 10 and have

- NicTool 2.03
- apache 2.2.3
- mod_perl/2.0.2 Perl/v5.8.7
- SOAP-Lite-0.69
- RPC-XML-0.59
- LWP-2.07
- DBI-1.52
- DBD-mysql-3.0007
- Apache-DBI-1.03
- Apache2-SOAP-0.72
- mysql-standard-5.0.22

With this configuration, NicTool starts fine, but there are SOAP Transport
errors happening. This seems to be a race condition because we don't get them
at the same actions. You can click around the menues and trees and every now
and then it occurs. If you click the same entry again, everything works
fine.

Error displayed on screen:

"SOAP: transport error: http://localhost:8082/soap: 500 Server closed
connection without sending any data back

If you continue to get this error, please contact the system administrator, or
your corporate contact. "


In nictoolclient.conf I found a few switches to get more debugging output and
so switched them to on. Now the errorlog is more detailed:


URI: http://localhost/NicToolServer/SOAP, proxy: http://localhost:8082/soap
Calling soap function "get_group_zones" with params:
$VAR1 = {
          'nt_protocol_version' => '1.0',
          'page' => '',
          'nt_user_session' => '452b5c554e5934d6',
          'limit' => 100,
          'include_subgroups' => '',
          'search_query' => 'ALL',
          'nt_group_id' => '2',
          'start' => '',
          'exact_match' => ''
        };

SOAP result SCALAR: $VAR1 = '
syntax error at line 1, column 0, byte 0
at /usr/local/lib/perl5/site_perl/5.8.7/sun4-solaris/XML/Parser.pm line 187
500 Server closed connection without sending any data back
';

Client error: 500: SOAP: transport error: http://localhost:8082/soap: 500
Server closed connection without sending any data back:
ModPerl::ROOT::ModPerl::Registry::var_httpd_servers_NicToolClient_htdocs_group_zones_2ecgi:
/var/httpd/servers/NicToolClient/htdocs/group_zones.cgi:178
at /var/httpd/servers/NicToolClient/lib/NicToolClient.pm line 1373.


Now this error can occur while different functions are called, get_group_subgroups has been seen, get_group_nameservers also, it doesn't seem to have anything to do with which function has been called.

Needless to say: we have another installation of NicTool, our test-environment, on a debian box, and no problems there.

Can anyone help? Has somebody seen the same errors?


sincerely,


Dorothea
<°(((><

ddorsch

Now this gets really weird.
I just told the apache-config to write an access- and an errorlog for the nictoolserver (not only the client), and since that restart (which must be the 20st of today), the perl transport error didn't occur again. I don't mind the apache to write a logfile full of " 127.0.0.1 - - [10/Oct/2006:15:29:11 +0200] "POST /soap HTTP/1.1" 200 1056" if that helps, but I'm kind of confused.

If anyone has a *real* solution for a *real* bug: I'd be thankful.

sincerely,

Dorothea
<°(((><