The Network People Support Forums

Other TNPI Software => NicTool => Topic started by: brundle on April 25, 2007, 01:09:15 PM

Title: NicTool export to Bind DNS servers.
Post by: brundle on April 25, 2007, 01:09:15 PM
Has anyone built code to allow NicTool to export to Bind DNS servers?  I would like ot use the NicTool system, but need to use it with Bind servers.

-b
Title: Re: NicTool export to Bind DNS servers.
Post by: jfdesir on July 10, 2007, 09:01:39 PM
Hi everbody

I wrote that script to export data from nictool to Bind

Il find the right place to put it and export data on create/modi/delete records.
But il can't find the good one on domain création

jfdesir
Title: Re: NicTool export to Bind DNS servers.
Post by: jfdesir on July 12, 2007, 01:16:54 AM
Hi,

If someone want the complete scripts modification for exporting to bind
let me know and i'll post them on the news.

zones.cgi (batched zone creation) with export to bind

zone.cgi (DEL/AD/MODIF)  with export to bind

group_zones.cgi (create single new zone)  with export to bind

regards
Title: Re: NicTool export to Bind DNS servers.
Post by: brundle on July 12, 2007, 02:27:30 AM
I would be interested in getting ahold of the scripts!  Thanks!
Title: Re: NicTool export to Bind DNS servers.
Post by: jfdesir on July 12, 2007, 02:46:00 AM
These are the scripts

jfdesir
Title: Re: NicTool export to Bind DNS servers.
Post by: SagoDj on August 29, 2007, 01:46:29 PM
Is anyone out there using these scripts to export to Bind? I am a little confused as to how these actually handle the export.
Title: Re: NicTool export to Bind DNS servers.
Post by: jfdesir on September 18, 2007, 03:19:40 AM
You must edit the scripts to define your export directory.
When you make some change the zone file is create
Title: Re: NicTool export to Bind DNS servers.
Post by: patwoo on September 18, 2007, 04:17:23 AM
jfdesir,
Can you be more specify on how to install and use the scripts.
Thanks
Title: Re: NicTool export to Bind DNS servers.
Post by: patwoo on September 18, 2007, 07:25:24 AM
Getting the following perl error everytime I bring up a zone

Variable "$ns0id" will not stay shared at /usr/local/www/NicToolClient/htdocs/zone.cgi line 1689.
Variable "$ns1id" will not stay shared at /usr/local/www/NicToolClient/htdocs/zone.cgi line 1690.
Variable "$ns2id" will not stay shared at /usr/local/www/NicToolClient/htdocs/zone.cgi line 1691.
Variable "$ns0" will not stay shared at /usr/local/www/NicToolClient/htdocs/zone.cgi line 1723.
Variable "$ns1" will not stay shared at /usr/local/www/NicToolClient/htdocs/zone.cgi line 1723.
Variable "$ns2" will not stay shared at /usr/local/www/NicToolClient/htdocs/zone.cgi line 1723.
Variable "$dbh" will not stay shared at /usr/local/www/NicToolClient/htdocs/zone.cgi line 1743.
Variable "$zoneid" will not stay shared at /usr/local/www/NicToolClient/htdocs/zone.cgi line 1743.
Variable "$domain" will not stay shared at /usr/local/www/NicToolClient/htdocs/zone.cgi line 1746.
Variable "$domain" will not stay shared at /usr/local/www/NicToolClient/htdocs/zone.cgi line 1763.
Title: Re: NicTool export to Bind DNS servers.
Post by: milandred on December 06, 2007, 09:46:24 AM
I'm getting the same type of errors


where you able to find a solution for you problem?

can you share,


thanks.

Title: Re: NicTool export to Bind DNS servers.
Post by: jfdesir on December 09, 2007, 07:49:46 PM

I 've already correct thes warnings.
The scripts are attaches.
You must disable some functions if you have only one platform.

I use nictool two manage two bind platforms  so i  export zones two a couple off 3 dns servers and another  with 4 servers.


regards,

jfdesir
Title: Re: NicTool export to Bind DNS servers.
Post by: milandred on January 07, 2008, 09:27:43 AM
Thanks, man for sharing..

however I wasn't able to make them work..

I will keep trying. It is really hard when you only got one master and one slave.




: (

Title: Re: NicTool export to Bind DNS servers.
Post by: technicidat on July 14, 2009, 04:47:10 AM
Hi,

I just posted about a script to export to BIND, maybe this is still of some use to you.

Andy.
Title: Re: NicTool export to Bind DNS servers.
Post by: jfdesir on October 08, 2009, 02:12:29 AM
Hi!

I have made some change to satisfy Florian's need.
You have to modify some parameters (on the 3 scripts) to make export to bind OK
        mysql (host/db/usrname/password)
        $work_dir
        $server="PRIMARYIPSERVER";
        $chemin = "PATH";
        $ns0="PRIMAYFQDNSERVER.";
        $ns1="SECONDARYFQDNSERVER.";
        $ns2="THIRFQDNSERVER.";


regards,